ESPRESSO

Doing an Espresso
Cea mai pură modalitate de a vă bucura de o cafea

Cum preparam un espresso

Acest mod de preparare a cafelei a apărut la începutul secolului al XX-lea. Odata cu primele mașini de espresso a devenit posibilă extragerea tuturor proprietăților și calităților cafelei. Espresso este cea mai pură formă a acestei băuturi delicioase,deoarece nu este suplimentată cu alte componente,dar trebuie să fim atenți să o pregătim meticulos.

Ingrediente

• 7 g cafea

• zahar (dupa gust)

Preparare

Procesul ideal este acela de a macina boabele de cafea folosind o rasnita cu reglarea gradului de macinare, pentru a obtine o dimensiune adecvata si uniforma a cafelei, fara a se oxida. În acest fel, apa extrage toate esențele și calitățile cafelei pe măsură ce trece prin ea la
temperatura și presiunea corecta. Pentru a obține un espresso perfect, procesul ar trebui să dureze : 20-25 secunde, folosind aproximativ 50 ml de apă. Raportul ideal de volum (50 cc) / timp (20-25 secunde) depinde de gradul de măcinare. Cafeaua mai groasă înseamnă mai puțin timp pentru același volum și invers. Este mai bine să o serviți într-o ceașcă de capacitate aproximativ 60-70 ml.

 

 

Slimlook Divine Pro

Dacă aveți părul subțire sau aveți tendințe de rupere a acestuia, Slimlook Divine Pro este placa ideala.

Are plăci ceramice flotante cu ulei de argan, care îngrijesc părul la fiecare trecere, mărindu-i strălucirea.