APARATE DE CAFEA PRIN PICURARE, CARE SUNT CELE MAI BUNE ÎN 2021?
Cafeaua este a doua cea mai consumată băutură din lume.Diminețile implică o rutină standard pentru toți acești oameni: trezirea, ridicarea din pat, îmbrăcarea și, poate cel mai important, pregătirea cafelei de dimineață.
Există multe metode de preparare a cafelei, dar cultivatorii de cafea știu că nu există nimic mai simplu ca să faci o ceașcă de cafea tare și fierbinte la un aparat de cafea prin picurare. Cine nu a mai avut un aparat de cafea prin picurare acasă? Un adevarat clasic care iti permite sa prepari cafea tare si aromata in cantitati mari pentru a incepe ziua cu energie.
CUM FUNCȚIONEAZĂ O CAFETIERĂ PRIN PICURARE?
Funcționarea unui aparat de cafea prin picurare este foarte simplă. Apa, care se află în rezervorul aparatului de cafea, este încălzită printr-un sistem electric și trece printr-un filtru care poate fi din hârtie sau pânză, unde se află cafeaua. Densitatea filtrului face ca apa fierbinte să treacă picătură cu picătură, filtrează cafeaua și cade în carafa de sticlă a cafetierei cu picurare. O rezistență, care este în contact cu vasul de sticlă, mentine cafeaua fierbinte.
CARE SUNT CELE MAI BUNE APARATE DE CAFEA PRIN PICURARE ÎN 2021?
In postarea de astazi iti prezentam cele mai bune aparate de cafea prin picurare astfel incat sa poti pregati o ceasca de cafea la nivelul oricarui bar sau restaurant din bucataria ta de acasa . Am inceput!
FILTRUL DE CAFEA TAURUS VERONA 6
Verona 6 oferă cel mai practic și simplu mod de a pregăti o ceașcă de cafea dimineața pentru a începe ziua în cel mai bun mod. Cu o putere de 600 W, iubitorii de cafea pot face până la șase cești dintr-o singură mișcare . Plita incalzita incorporata in baza aparatului de cafea prin picurare pastreaza cafeaua la temperatura ideala, astfel incat sa te poti bucura de gustul si aroma cafelei oricand vrei. Nu va trebui să-ți faci griji cu privire la cafea pentru restul zilei, chiar dacă primești o vizită neașteptată de la prieteni sau familie.
Taurus Verona 6 are un design compact pentru a ocupa spațiu minim în bucătărie. De asemenea, aduce eleganță și modernitate prin culoarea sa neagră mat și cu sticla vasului pentru cafea. Toate materialele sale sunt robuste și de calitate pentru a oferi o durabilitate îndelungată. În plus, filtrul permanent al acestuia poate fi îndepărtat pentru a facilita curățarea, astfel încât să puteți realiza o curățare totală. În secțiunea tehnologică se remarcă prin sistemul anti-picurare , care oprește picurarea atunci când ai suficientă cafea, indiferent de cafeaua pe care ai pus-o în rezervorul de apă, și sistemul său de oprire automată dupa 40 min., care economisește energie si tine aparatul de cafea inchis.
FILTRUL DE CAFEA TAURUS VERONA 12
Aparatul de cafea cu picurare Verona 12 este sora mai mare a lui Verona 6. Cu o putere de 680 W, acest aparat de cafea vă permite să pregătiți până la 12 cești de cafea dintr-o singură mișcare pentru dvs. și întreaga familie. Dacă tocmai ați devenit independent sau ați trăit singur mult timp, nu vă faceți griji. Vasul de sticlă și rezervorul de apă al cafetierei cu picurare încorporează un indicator de măsurare, astfel încât să vă puteți prepara singuri cafeaua de care aveți nevoie.
Verona 12 este una dintre cele mai bune mașini de cafea prin picurare în 2021. Un foarte simplu de utilizat model cu o picurare precisă și care vă permite să obțineți o cafea bogată, puternică și rapidă , care nu este cu nimic mai prejos ca preparată prin orice bar sau restaurant. Cafeaua se pastreaza la temperatura ideala datorita plitei incinse cu proprietati antiaderenta incorporata in baza aparatului de cafea prin picurare. La fel ca sora sa mai mică, Taurus Verona 12 are un design compact, un sistem anti-picurare, un sistem de oprire automată dupa 40 min. și un filtru permanent detașabil.
FILTRU DE CAFEA TAURUS VERONA LEGEND
Imaginați-vă că vă dați jos din pat și că vă faceți cafeaua în bucătărie și este gata servită într-o ceașcă. Verona Legend este capabila de a face acest vis să devină realitate. Pur și simplu programați ora la care doriți să începeți să lucrați și acest aparat de cafea prin picurare se va ocupa de a vă servi ceașca de cafea gata și fierbinte în bucătărie datorită plitei sale fierbinți. Programabilă cu până la 24 de ore în avans. În plus, acest model are o carafă mare de 1,2 litri care vă permite să pregătiți până la 12 căni de cafea și un sistem anti-picurare care oprește prepararea cafelei atunci când detectează că carafa de sticlă este deplasată.
Verona Legend se remarcă prin designul său elegant și practic, cu finisaje din oțel inoxidabil și un corp negru care se potrivește perfect în orice bucătărie. Acest model are un filtru permanent si un suport pentru filtru, ambele sunt detasabile si lavabile pentru o curațare cat mai usoara. În acest fel, nu va trebui să folosiți rezerve pentru a continua prepararea cafelei. Toate aceste caracteristici fac din Verona Legend unul dintre cele mai bune aparate de cafea prin picurare din 2021.
PENTRU CE ESTE UN PURIFICATOR DE AER?
De la sosirea Covid-ului în viața noastră, aerisirea casei noastre și păstrarea curat a aerului din jurul nostru a devenit o sarcină obligatorie pentru a îmbunătăți sănătatea în casa noastră.
Dar dincolo de ventilația zilnică, o altă opțiune complementară pentru a îmbunătăți starea de bine în casa noastră și pentru a putea respira mai bine este purificarea aerului.
Încă nu știi cum să purifici aerul din casa ta? Continuă să citești această postare și descoperă la ce servește un purificator de aer și cum să-l folosești în casa ta pentru a purifica aerul și a elimina toate impuritățile.
CE ESTE UN PURIFICATOR DE AER?
Purificatoarele de aer sunt dispozitive care sunt din ce în ce mai necesare în casele noastre. Datorită acestora putem elimina eventualii poluanți din aer precum praful, acarienii, polenul, chiar și componentele tutunului!
Știați? Purificatoarele de aer au o putere de reținere de până la 99%, obținând un aer pur, curat, fără mirosuri.
Datorită acestei eliminări a particulelor dăunătoare, persoanele cu astm sau alergii vor putea respira mai bine și o vor face cu aer de mai bună calitate.
CUM FUNCȚIONEAZĂ UN PURIFICATOR DE AER?
Purificatoarele de aer funcționează cu un sistem complex de filtre. În acest fel, la activarea purificatorului se pornește un ventilator care trage aerul spre purificatorul de aer și acesta trece prin mai multe filtre care funcționează independent, eliminând particulele de diferite dimensiuni și curățând astfel aerul de poluanți.
În plus, au încorporat un filtru cu lumină UV activabilă, ideal pentru distrugerea virușilor și bacteriilor prezente în aer!
Pentru a asigura buna functionare si puritatea aerului, aceste purificatoare au integrat un contor de calitate a aerului, in acest fel este foarte usor sa stii daca aerul din locuinta ta este de calitate sau are o incarcare mare de poluanti.
FILTRARE TRIPLE PURE AIR BOOST – CHEIA SUCCESULUI
Purificatoarele de aer Taurus, precum purificatorul de aer High Landscape , au un sistem de filtrare triplu; cu un prefiltru, un filtru HEPA13 și un filtru de carbon.
HEPA este acronimul englez pentru „High Efficiency Particulate Air” și este un filtru mecanic cu o capacitate de filtrare a particulelor mici, cu mult superioară unui filtru convențional.
De asemenea, au două lămpi de sterilizare UVC integrate care inactivează virușii și bacteriile.
Avantajele folosirii unui purificator de aer
Utilizarea purificatoarelor de aer are o serie de avantaje care au un impact direct asupra sănătății oamenilor din acel mediu:
- Obținem un aer de calitate superioară, reducând problemele respiratorii.
- Eliminați mirosurile neplăcute
- Reduce praful de pe mobilă și praful de îmbrăcăminte
- Reduce posibilitatea atacurilor alergice prin respirarea aerului fara praf sau polen
- Aerul curat ajută la îmbunătățirea aspectului pielii
- S-a dovedit că distruge germeni precum ciupercile, bacteriile și virușii patogeni de tip H1N1 (virusul gripal sau gripa porcină) și Staphylococcus Albus.
- Aerul pur și curat ne ajută să dormim și să ne odihnim mai bine
Pentru a profita de toate aceste avantaje, vă recomandăm să mutați purificatorul de aer în toată casa sau să îl folosiți în plus cu un ventilator. Astfel poți filtra mai mult aer.
Din toate aceste motive, folosirea purificatoarelor de aer este recomandata in toate acele locuinte in care locuiesc persoane cu astm bronsic, cu alergii, batrani sau bebelusi si copii. De asemenea, daca vrei sa obtii un aer de calitate mult mai buna, iti recomandam sa folosesti un purificator de aer impreuna cu un alt sistem de aer conditionat precum ventilatoare sau umidificatoare.
RONER CLIP – Aparat de gatit prin metoda Sous-vide
Informatii despre metoda de gătit Sous-vide
Bucătarii francezi profesioniști au reinventat gătitul prin folosirea pungilor de acest fel în prepararea mâncărurilor pretențioase și sofisticate. De exemplu, începând din 1974, bucătarul francez Georges Pralus a folosit gătirea în vid pentru a prepara foie gras, prin această metodă să prevină pierderea în greutate a alimentului gătit, păstrându-i savoarea și aroma în același timp.Avantajul principal al gătirii Sous-vide este că mâncarea se păstrează foarte bine în pungile vidate, conservându-se sucurile naturale și aromele, care în gătirea tradițională s-ar pierde/diminua. Totodată, spre deosebire de gătirea în bain marie (unde temperatura de gătire crește), metoda Sous-vide permite un control mai mare al temperaturii, păstrând-o constantă.Regimul termic în gătirea Sous-vide este mai jos decât în gătirea tradițională, ceea ce rezultă într-un preparat mai suculent, în cazul cărnii și peștelui. În cazul legumelor, metoda Sous-vide permite prepararea sub punctul de fierbere al apei, gătind legumele și lăsându-le crocante în același timp.
Avantajele gătirii Sous-vide
Gătitul tradițional sau „pe aragaz” nu permite un control foarte precis al temperaturii focului. Este nevoie de multă pricepere și măiestrie ca o bucată de friptură să fie gătită la fel cu o alta, să fie crocantă și suculentă în același timp. De asemenea, metoda tradițională are nevoie de mai mult timp decât poate am fi dispuși să acordăm, iar în bucătăriile restaurantelor cu siguranță timpul de gătire este un factor deosebit de important.Cu siguranță, din acest punct de vedere metoda Sous-vide vine la pachet cu o serie de beneficii, astfel:
- Se păstrează consistența alimentelor, evitându-se pierderea masivă în greutate a cărnii și nu numai;
*este cunoscut deja că orice tip de carne, prin gătirea tradițională, pierde cel puțin un sfert din consistența inițială, chiar și mai mult dacă este gătită prea mult/la o intensitate prea mare a focului.
- Se păstrează gustul mâncării; gătindu-se în sucul propriu, preparatul rămâne suculent și are savoare;
- Se evită arderea sau prăjirea excesivă a mâncării; în momentul în care se ajunge la punctul final de gătire, prin metoda Sous-vide se păstrează preparatul la temperatura aleasă; prin urmare, nu este nevoie ca cineva să supravegheze constant procesul de gătire;
*din acest punct de vedere, metoda Sous-vide scurtează foarte mult timpii de gătire în bucătărie, asigurând o flexibilitate crescută pentru persoana/persoanele care gătește/gătesc.
- Preparatul este gătit uniform, fiind expus la aceeași temperatură pe toată suprafața sa spre deosebire de gătitul „la tigaie”, unde focul încinge suprafața tigăii mai intens pe margini decât pe centru, sau invers, în funcție de intensitate.
ESPRESSO
Cea mai pură modalitate de a vă bucura de o cafea
Cum preparam un espresso
Acest mod de preparare a cafelei a apărut la începutul secolului al XX-lea. Odata cu primele mașini de espresso a devenit posibilă extragerea tuturor proprietăților și calităților cafelei. Espresso este cea mai pură formă a acestei băuturi delicioase,deoarece nu este suplimentată cu alte componente,dar trebuie să fim atenți să o pregătim meticulos.
Ingrediente
• 7 g cafea
• zahar (dupa gust)
Preparare
Procesul ideal este acela de a macina boabele de cafea folosind o rasnita cu reglarea gradului de macinare, pentru a obtine o dimensiune adecvata si uniforma a cafelei, fara a se oxida. În acest fel, apa extrage toate esențele și calitățile cafelei pe măsură ce trece prin ea la
temperatura și presiunea corecta. Pentru a obține un espresso perfect, procesul ar trebui să dureze : 20-25 secunde, folosind aproximativ 50 ml de apă. Raportul ideal de volum (50 cc) / timp (20-25 secunde) depinde de gradul de măcinare. Cafeaua mai groasă înseamnă mai puțin timp pentru același volum și invers. Este mai bine să o serviți într-o ceașcă de capacitate aproximativ 60-70 ml.